Minggu, 12 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 Halaman 136 137 Task 2 Comprehension Question BJ Habibie

Berikut ini kunci jawaban bahasa Inggris kelas 10 halaman 136, 137 Task 2 Comprehension Question About B.J. Habibie. Kunci jawaban untuk Task 2

Penulis: Tartila Abidatu Safira
Tangkap layar pdf buku Bahasa Inggris kelas 10
Cover buku bahasa inggris kelas 10 dan soal bahasa inggris kelas 10 halaman 136, 137 - Kunci jawaban bahasa inggris kelas 10 halaman 136, 137 

Jawaban : Habibie received a degree in Engineering in Germany in 1960.

4.Why did Habibie remain in Germany after getting a degree?

Jawaban : He remained in Germany to be a research assistant under Hans Ebner at the Lehrstuhl und Institut für Leichtbau, RWTH Aachen to conduct research for his doctoral degree.

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 Halaman 111 Reading Section: Meet My Idol, Afgan

Halaman 137

5. What happened to Habibie in 1962?

Jawaban : In 1962, Habibie returned to Indonesia for three months on sick leave.

6. Had Habibie met Ainun before meeting her in 1962?

Jawaban : Yes, the word ‘reacquinted’ means they have met before.

7. Where did the new couple settle in after getting married in May 1962?

Jawaban : Habibie and his wife settled in Aachen for a short period before moving to Oberforstbach.

8. What was Habibie’s role in Talbot?

Jawaban : He was an advisor in Talbot.

9. What theory was developed by Habibie?

Jawaban : Habibie developed theories on thermodynamics, construction, and aerodynamics known as the Habibie Factor, Habibie Theorem, and Habibie Method.

10. What was Habibie’s first position when he returned to Indonesia?

Jawaban : Habibie initially served as a special assistant to Ibnu Sutowo, the CEO of state oil company Pertamina.

Halaman 2 dari 3
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved