Kurikulum Merdeka
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 340 341 342, Progress Check 2
Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 340-342 Kurikulum Merdeka soal pengayaan Bab 3 hingga 5. Terdapat 20 soal isian dan pilihan ganda.
a. They are talking about making a pencil holder
b. They are talking about making a carpet
c. They are talking about the art assignment
d. They are talking about collecting the household waste
Answer: c. They are talking about the art assignment
7. What is the similarity between what Andre and Made’s group will make?
a. They will use plastic bottles for their project
b. They will shape it into a carpet
c. They cannot wait to see the result
d. They will make something from unused materials.
Answer: d. They will make something from unused materials.
8. What will Andre’s group make?
a. a carpet from a household waste collection
b. a pencil case
c. a pencil holder
d. a mat from a household waste collection
Answer: c. a pencil holder
9. Why does Andre think that the thing that Made’s group will make is interesting?
a. It is interesting because it is made from plastic material
b. It is interesting because he has never heard of that
c. It is interesting because he cannot wait to see the result
d. It is interesting because he washes and dries the material first
Answer: b. It is interesting because he has never heard of that
10. What will Made’s group do after collecting the household waste?
a. They will dry the waste
b. They will wash the waste
c. They will weave the waste
d. They will cut the waste
Answer: b. They will wash the waste
For number 11-15, change the active form into passive form.
11. We donate unused clothes for the charity event.
Answer: Unused clothes are donated for the charity event.
12. All students anticipate many things, such as shirts, pants, and skirts in this thrift sale.
Answer: Many things, such as shirts, pants, and skirts, are anticipated by all students in this thrift sale.
13. The students recycle the waste from school.
Answer: The waste from school is recycled by the students.
14. Galang and Monita promote the zero plastic waste campaign.
Answer: The zero plastic waste campaign is promoted by Galang and Monita.
15. Pipit gives her beloved novel to her friend.
Answer: Her beloved novel is given to her friend by Pipit.
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.